Managers als karikatuur #zelfspot

Kunstenaars weten dat als je tijdens het creatieve proces schaamte voelt, dan zit je dicht bij hetgeen mensen zal raken. Soms maak ik kunstwerken en dan denk ik, durf ik dat te tonen? kan ik omgaan met de reacties die het op kan roepen? Als het goed genoeg is en recht uit mijn hart komt, interesseert het me niets wat een ander er van denkt. Om geen ruis te laten ontstaan in mijn werk als bedrijfskundige, werk ik als beeldend kunstenaar toch onder pseudoniem. Daarvoor houd ik ook teveel van mijn vak als bedrijfskundige.

Klein kunstenaars waar ik soms schaamteloos om moet lachen zijn De Sluipschutters. Vooral mijn jongste zoon van 15 is erg blij als het regent en de ramen en duren dicht zijn als het op tv is. Hij heeft met zijn broer alles al lang op youtube gezien… en vindt het stiekem wel leuk dat ik, beter laat dan nooit, niet alleen om ‘boomer’ humor kan lachen.

Voor alle managers en ieder ander die nu zijn/haar stinkende best doet om uit de crisis te komen, hierbij wat arbeidsvitaminen. Als professional met een management opleiding schaam ik me soms voor de karikatuur van de gevoelloze manager… maar laten we vooral blijven lachen, juist als niet alles even makkelijk gaat:

Voor iedereen werkzaam in de zorg kan ik ook deze, zoek op youtube, aanbevelen: Ik kom voor m’n zoon. Hij denkt dat ie een kikker is. – Sluipschutters

Gepubliceerd door Laura van der Brugge

Organisaties ontwikkelen is wat ik het liefste doe. Op basis van mijn bedrijfskundige expertise. Mens- en resultaatgericht. Landelijk vanuit de regio Arnhem - Nijmegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s