Leiderschap in tijden van crisis onderzocht

„Uit decennialang onderzoek blijkt dat er niet heel veel verschil is tussen mannelijke en vrouwelijke leiders. Als er al verschil bestaat, scoren vrouwen altijd hoger op actieve leiderschapsstijlen. Ze zijn directief, maar kunnen ook delegeren en zijn sociaal ondersteunend. Mannen scoren hoger op passief leiderschap en doen bijvoorbeeld weinig of komen pas in actie als er zeer serieuze problemen spelen. Dat verschil tussen mannen en vrouwen is er niet omdat vrouwen van nature beter zijn, maar omdat ze heel goed moeten zijn om de positie van leider te krijgen. Ze moeten zich meer bewijzen om leidinggevende te kunnen worden.”

Lees hier het hele artikel.

Gepubliceerd door Laura van der Brugge

Organisaties ontwikkelen is wat ik het liefste doe. Op basis van mijn bedrijfskundige expertise. Mens- en resultaatgericht. Landelijk vanuit de regio Arnhem - Nijmegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s